Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aukioloajat:

 

Olemme talviunilla.

Heräilemme Huhtikuun loppupuolella.

Pokkeuksellisesti Talviloma viikolla 42 eli 13-21.10 Palvelemme 11.00-17.00Ryhmän kanssa Helvettiin? Palvelemme ryhmiä vuoden ympäri, myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Ota yhteyttä!

 
Huomioithan, että ravintolassamme ei ole sisätiloja!

Muista kurkata myös Ajankohtaista-sivumme!

Psst.. Muista että meille ovat myös koirat tervetulleita!


Keitä olemme?

 

Yksinkertaisesti sanottuna olemme ravintoloitsijoita Helvetin Portti ravintolan takana.
Tarkemmin selitettynä olemme Mirja ja Mika Vilén, ja asustelemme Ruovedellä aivan Helvetinjärven kansallispuiston kupeessa Luode-nimisellä tilallamme, jossa kasvatamme varsin perinteisiä eläimiä: villisikoja ja strutseja.

Tilan hoidon lisäksi pyöritämme ravintolaamme, jossa tarjoilemme tietenkin oman tilan villisikaa ja strutsia.

Luode-tilamme on ollut olemassa jo 1800-luvulta asti, eli jo kauan aikaa ennen Helvetinjärven kansallispuiston virallista perustamista vuonna 1982.

Olemme tilallamme jo neljäs sukupolvi, ja esimerksiksi Mirjan vaari hoiti Helvetinkolun reitistöjä hevosen avustukella jo ajat sitten.

Aikoinaan Helvetinjärven kansallispuistoon vievä tiekin päättyi tilallemme, ja perimätiedon mukaan tilamme on ollut ensimmäinen asuttu paikka peräkunnalla.

Itse muutimme Luoteen tilalle vuosituhannen vaihteessa. Tilalla on ollut meillä alusta alkaen eläimiä, kuten kalkkunoita, ankkoja, sikoja, kanoja, lampaita, sekä lisäksi pienimuotoista kalanviljelystoimintaa.

 

Vuonna 2005/2006 saimme idean vaihtaa tavalliset siat eksoottisempiin villisikoihin, ja Luoteen tilalle muuttikin kaksi villisikaa, Teresa ja ”Teresan sisko”.

Iso osa nykyisestä emakkokannastamme onkin Teresan siskon jälkeläisiä.

Niistä kahdesta possusta alkoikin villi taipaleemme näiden karvaisten otusten kanssa: nykyään sikoja on meillä jo melkoinen määrä, niin oman tilan tarhoissa, kuin sopimuskasvattajilla!

Jos haluat lukea lisää komelluksistamme näiden karvaisten otusten kanssa, voit kurkata vanhan Possuplogimme, jota on pidetty lähinnä omaksi ja kavereiden iloksi.

 

 

Ravintola-alalla olemme toimineet jo 90-luvun alkupuolelta asti, jolloin siirryimme jatkamaan Mikan vanhempien pitämää grilli-ravintolaa Ruoveden keskustaan.

Muutettuamme kirkonkylältä tilallemme, päätimme, ettemme enää koskaan tulisi toimimaan yrittäjinä - mutta kuinkas kävikään!

Vuonna 2011 siirryimme jälleen ravintolayrittäjiksi 700 metrin päähän tilaltamme, kun naapurin emäntä lopetti kioskin pitämisen Helvetinjärven kansallispuiston portilla.

Pian aloittamisen jälkeen lähes 20 vuotta vanha kioski koki muodonmuutoksen, kun laajensimme rakennukseen keittiö- ja terassitilaa, sekä erilliset, nykyaikaiset suihku- ja wc-tilat matkailijoita palvelemaan.

Lisäksi rakensimme jo ikoniseksi muodostuneen ”portin helvettiin” kansallispuistoon johtavan reitin alkuun. Tästä ravintola sai myös nykyisen nimensä: Ravintola Helvetin Portti.

Ravintolamme alkoi nopeasti saamaan tuulta alleen kun ruokamme painottui heti alusta alkaen oman tilan villisikaan ja muuhun lähiruokaan.


Isojen muutosten myötä saapuivat myös isot linnut, kun tilallemme muutti ensimmäiset neljä strutsivauvaa Belgiasta. Pian tämän jälkeen myös ravintolassamme päästiin nauttimaan strutsin erinomaisesta mausta. 

 

Nykyisin Ravintola Helvetin Portti on auki aina keväästä syksyyn.

 

Portti Helvettiin Helvetinjärven kansallispuiston suulla (ja ravintolan vieressä)Portti Helvettiin Helvetinjärven kansallispuiston suulla (ja ravintolan vieressä)

 

 


Syvimmän kaamoksen aikaan nukumme "pienet" talviunet, jotta jaksamme taas keväällä painattaa!

Tärkeimpiin arvoihimme kuuluvat luonto, hyvä, puhdas ja laadukas lähiruoka, sekä eläinten hyvinvointi.

Lisäksi pyrimme kaikessa mahdollisessa suosimaan paikallisten tuottajien ja toimijoiden tuotteita ja palveluita.

Olemme pitäneet lähinnä omaksi iloksi eläin plogia, joka ei ole ehkä aivan "salonkikelpoinen" mutta sisältää paljon kuvia ja pikkujuttuja vuosien varrelta. Pääset possuplogiin  TÄSTÄ.

 


Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi Ravintola Helvetin Portille!