MIKÄ IHMEEN HELVETTI?

ELÄIMIÄ JA LÄHIRUOKAA HELVETIN PORTILLA

Kuulostaako karulta?

Älä huoli, sillä nyt ei ole kyse mistään ikävästä paikasta vaan rennosta ja luonnonläheisestä Ravintola Helvetin Portista, Helvetinjärven kansallispuiston kupeessa.  Meillä nautit oman tilan villisika- ja strutsiruokia höystettynä lähituottajien antimilla.

Helvetinjärven kansallispuiston porteilta Ruovedeltä löydät pienen, mutta sitäkin viihtyisämmän ravintolamme, jossa tarjoilemme aivan vieressä sijaitsevan villisika- ja strutsitilamme lihaa sekä muita annoksia. Lisäksi nautit meillä kahvit, leivonnaiset ja jäätelöt – aivan luonnon helmassa. Tarjoilemme rakkaudella tehtyä, kodikasta ja lihapainoitteista ruokaa ilman turhia konstailuja. Meille on tärkeää tukea suomalaista työtä ja käyttää puhtaita raaka-aineita, ja siksi pyrimmekin hankkimaan kaiken aina läheltä – astioita myöten. 

Villisika- ja strutsiruokien lisäksi löydätkin listoiltamme esimerkiksi lähikalastajan kuhaa ja tuttujen metsien sieniä. Lisäksi löydät meiltä paikallisten käsityöntekijöiden luomuksia, matkamuistoja, sekä lihaa myös kotiin vietäväksi.

Teemme yhteistyötä monien paikallisten yritysten kanssa, ja meidän kauttamme onnistuukin niin majoitus, kanoottivuokraus kuin bussikuljetukset. Mahdollistamme niin kokoukset, yhteiset kahvihetket, syntymäpäivät kuin myös eläinesittelyt tilallamme. Miltä kuulostaisi vaikka opastettu kierros kansallispuistossa, lämmin, maistuva villisikakeitto retken päätteksi ja päälle makeat löylyt jurttasaunassamme?

Helvetin hyvältä, eikös?

METRIÄ KANSALLISPUISTOON

ASIAKASPAIKKAA

SÄHKÖPAIKKAA KARAVAANEILLE

MÖKKIÄ JA SAUNAA

TUNTIA TAMPEREELTA

kuinkA PÄÄDYIMME HELVETTIIN

Vuosituhannen vaihteessa pidimme Ruoveden keskustassa kauppaa, grillikioskia, pizzeriaa, ravintolaa ja paljon muuta toimintaa. Pikkuhiljaa kuitenkin kyllästyimme seitsemänpäiväiseen työviikkoon ja 12  – pahimmillaan jopa 17 tunnin työpäiviin. Päätimme luopua kaikesta ja muuttaa tänne korpeen, mennä palkkatöihin ja alkaa elämään niin kuin ”normaalit ihmiset”. 

Mirja meni paikalliseen kauppaan töihin ja Mika palasi takaisin ison auton rattiin. Vuodet vierivät mukavasti ja lapsetkin lensivät pesästä kumpikin tahoilleen. Kesäisin kasvateltiin kanoja, kalkkunoita, lohia ja possuja. Elämä oli varsin leppoisaa.

Leppoisasta elämästä huolimatta me molemmat haaveilimme eläimistä, joita voisi pitää ympäri vuoden. Yllätys, yllätys, päädyimmekin villisikoihin! Pikkuhiljaa sikalauma kasvoi ja jossain vaiheessa siitä alkoi tulla jo ammatti.

Sitten koitti vuosi 2011. Naapurin emäntä oli jo reilut 20 vuotta pitänyt kioskia Helvetinkolun parkkipaikalla, kunnes yhtäkkiä totesi että ”voisi sitä tehdä jotain muutakin”. Rouvat vaihtoivat hommia keskenään ja Mirjasta tuli jälleen yrittäjä. Saman tien alettiin kehittämään Kankimäkeen toimintaa. Strutsit tulivat ja siitähän se homma vasta siunaantui. Mika vielä muutaman vuoden koitti tehdä kahta työtä yhtä aikaan mutta joutui sitten myöntymään ja alkamaan päätoimiseksi isännäksi.

Vuodet ovat vierineet, ja paikka pikkuhiljaa kasvattanut mainettaan. Vuosien saatossa olemme työllistäneet monia ihania ihmisiä, niin nuoria kuin vähän vanhempia. Vauhtia on riittänyt. Vuonna 2020 avasimme uuden 150-paikkainen ravintolamme pienen kioskin tilalle, ja uusi laajennettu matkaparkkikin saatiin karavaanareille. Tällä hetkellä meillä on vuokralla pari asuntovaunua, kolme saunaa (kuten jurttasauna), kaksi mökkiä (tulossa luvat kolmelle uudelle mökille), pari laavua ja paljon muuta kivaa.

Haluamme palvella asiakkaitamme niin hyvin kuin mahdollista ja niin monipuolisesti kuin se vain onnistuu. Meidän ravintolalta löydät villisika- ja strutsiruokien lisäksi myös kasvis- ja kalaruokia, jotta koko perheelle löytyisi syötävää. Voit tutustua kotitilamme eläimiin ilmaiseksi ja tilan hiekkaranta on myös kaikkien käytössä. Helvetinjärven kansallispuiston kartat saat ravintolan infosta ilmaiseksi lähtiessäsi metsäretkelle. Meille ovat karvaiset kaveritkin tervetulleita.

Toivotamme sinut lämmöllä tervetulleeksi Helvettiin!

Helvetin Portin yrittäjät
Mirja ja Mika